2 سال پیش
2,041 بازدید
زمان مطالعه :5 دقیقه
در طی سالیان متمادی برای تصفیه آب استخر ها از روش های مختلفی جهت گندزدایی استفاده می شود. یکی از روش های معمول استفاده از کلر می باشد. این روش به دلیل شیمیایی بودن و اثر نسبتا ضعیف در از بین بردن عوامل بیماری زای زنده و تولید محصولات جانبی مضرو همچنین هزینه بالایی که دارد به تدریج در استخر ها و پارک های آبی با روش های نوین جایگزین می شود. یکی از روشهایی که در سالهای اخیر مورد استقبال قرار گرفته است روش گند زدایی به روش الکترولیز نمک طعام می باشد. در این مطلب قصد داریم تا این روش را به صورت ساده و بدور از اصطلاحات گیج کننده معرفی نماییم.
اگر بخواهیم الکترولیز را به زبان ساده معرفی نماییم می توانیم بگوییم که الکترولیز و یا (Electrolysis) استفاده از الکتریسیته برای انجام واکنشهای شیمیایی است که در یک محلول اتفاق می افتد که خود به خود اتفاق نمی افتد و حتما می بایسا از الکتریسیته استفاده شود. در الکترولیز که ماده الکترولیز شدونده یا باید به صورت مذاب بوده و یا محلول در یک حلال دیگربه اجرای اولیه خود تجزیه شده و یا باعث به وجود آمدن ماده دیگری می شود. یکی از معروفترین موادی که احتمالا به کرات نام آن را در الکترولیز شنیده اید نمک طعام می باشد. در الکترولیز نمک طئام دو ماده هیدروژن و الکیژن و چندین ماده دیگر می توان تولید نمود.
برای به دست آوردن محلول های مناسب جهت تصفیه آب به این روش احتیاج به یک الکترولیز کنترل شده و محلول آب نمک با غلظت خاص و بالا نیاز می باشد. محلول به دست آمده در نهاین شامل چندین اکسیدان موثر مانند هیپوکلریت سدیم، آب اکسیژنه، ازون، اسید هیپوکلروو دی اکسید کلر می باشد.
سیستم گندزدایی به روش الکترولیز نمک طعام شامل بخش ها و مراحل مختلفی است که در ادامه به صورت خلاصه مرحله به مرحله بررسی می نماییم.
اولین ماده ای که برای شروع الکترولیز مورد نیاز است محلول آب نمک می باشد. برای تولید این محلول احتیاج به اصطلاحا آب نرم می باشد. به همین دلیل در ابتدا آب پس از عبور از فیلتر شنی و یا پروپیلن وارد سختی گیر شده و نهایت آب نرم به دست می آید.
سیستم الکترولیز نمک طعام برای گندزدایی استخر ها
در ادامه آب نرم به وجود آمده پس از ترکیب با نمک باعث بوجود آمدن محلول نمک با غلظت مورد نیاز سیستم می گردد. این محلول سپس توسط پمپ های خاص به راکتور الکترولیز که به الکترولایزر معروف است ارسال می شود. در این بخش به کمک جریان برق مستقیم عمل الکترولیز انجام می گردد. محلول بوجود آمده از عمل الکترولیزدر مخازن مخصوص جهت عمل گندزدایی آب ذخیره می شود. نکته مهم در این مرحله این است که گاز هیدروژن بوجود آمده در هنگام الکترولیز می بایست از مخازن ذخیره محلول گندزدا به صورت ایمن تخلیه گردد.
همانطور که در بالا به آن اشاره گردید روشهای تصفیه آب به روش کلرزنی و برخی دیگر از روش ها مشکلات و خطرات جانبی زیادی دارند که به صورت عمده این موارد دراین روش وجود ندارد. از این مزایا می توان به موارد زیر اشاره نمود:
دیدگاهتان را ثبت کنید